Header hero image

BZSV De Blauwwitters krijgt oor wassing in Aadorp

De Blauwwitters zijn op bezoek bij koploper ASV tegen een enorme zeperd aangelopen. Na 90 minuten voetbal stond er monsterscore op het bord, in het voordeel van de ploeg uit Aadorp.

Dat ASV niet in de 4e klasse thuis hoort was al heel vroeg in het seizoen duidelijk. Daar blijft het zelf ook wekelijks bewijs toe leveren. Nadat het vorige week Mariënheem al met 0-11 had opgerold was deze week BZSV aan de beurt.

De Blauwwitters mistten deze zaterdag maar liefst vijf basisspelers. Desondanks begon de ploeg uit Borne aardig aan de wedstrijd. Het liet het balbezit aan de tegenstander en zakte zelf ver in. ASV kwam daardoor in de eerste 20 minuten niet verder dan een aantal afstandsschoten. Het nadeel was dat BZSV door het verre terugzakken zelf ook niets creëerde, maar het leek in verdedigend opzicht de zaken goed op orde te hebben.

Na ongeveer 25 minuten kwam ASV dan toch op 1-0. Een diagonaal schot verdween met enig fortuin hard achter doelman Dennis Hersevoort. Vanaf dat moment gaf de ploeg uit Aadorp vol gas en leek het verzet van BZSV te zijn gebroken. Slechts twee minuten later vloog een afgedwaalde voorzet het doel in. Die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel, maar het deed de storm die ASV heet niet gaan liggen. Voordat het rustsignaal eindelijk klonk wist ASV nog vier keer doel te treffen. Deze werden allen wel goedgekeurd, waardoor er een 5-0 ruststand op het bord stond.

Waar De Blauwwitters tijdens de rust ongetwijfeld hebben besproken de schade te willen beperken, kwam het desondanks niet goed uit de kleedkamer. Na vijf minuten in de tweede helft lag de 6-0 dan ook al in het net. ASV bleef de druk er onverminderd op houden. Het leek gebrand om er, net als vorige week, weer een doelpuntenfestijn van te maken. BZSV bleek niet meer bij machte om daar een stokje voor te steken en geloofde het verder wel.

Na negentig minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot af bij een eindstand van 13-0. Het enige positieve nieuws dat er aan de zijde van De Blauwwitters viel te melden, was het debuteren van jeugdspeler Twan Cremer. Al was hem een leukere wedstrijd gegund dan deze.

BZSV De Blauwwitters zal met een zuur gevoel de winterstop ingaan. De eerst volgende wedstrijd is op 14 januari. Dan speelt het de inhaalwedstrijd tegen Voorwaarts uit Westerhaar.