Afgelopen weekend is voor BZSV De Blauwwitters het nieuwe voetbalseizoen gestart. Een goed moment voor het spreekwoordelijke rondje langs de velden. Te beginnen met het 2e veld, letterlijk. Het zal menig Bornenaar in het voorbijgaan niet zijn ontgaan dat de Gemeente Borne op die plek een gigantische blaashal heeft laten plaatsen. De blaashal dient als tijdelijke sportaccommodatie voor verschillende binnensporten. Sportcomplex ’t Wooldrik zal namelijk grotendeels afgebroken en vanaf de grond af opnieuw opgebouwd gaan worden. Waardoor er o.a. een school kan gaan huisvesten.

Niet alleen voor verschillende binnensportverenigingen heeft dit project veel voeten in aarde. Ook voor De Blauwwitters. Zo moeten zij, met de komst van de blaashal, niet alleen afstand doen van het 2e veld, maar ook van enkele kleedkamers. Desondanks is de bereidheid om andere sportverenigingen te helpen groot en zij worden dan ook van harte welkom geheten. Zowel om te komen sporten als om na de tijd een drankje te doen in het clubhuis.

Na overleg is afgesproken dat De Blauwwitters waar nodig gebruik kunnen maken van één van de velden van buurman NEO. Daarmee wordt een deel van de problemen dat bouwproject ’t Wooldrik met zich meebrengt opgelost middels noaberschap.

Een probleem dat echter nog niet is opgelost en voor veel frustratie zorgt bij De Blauwwitters is de overlast van jongeren. Doordat er nog veel werk aan de blaashal wordt verzet en bedrijven af en aan rijden, staan grote delen van de dag de poorten open. Jongeren van buiten de vereniging maken daar gebruik van door op het hoofdveld een potje te voetballen. Op zich geen probleem, maar helaas blijft het daar niet bij.

Er is sprake van vandalisme en vrijwilligers van de vereniging worden geconfronteerd met verbale agressie. De gemeente is gevraagd om met een oplossing te komen.

Dan snel door naar het sportieve gedeelte. Tijdens de zomerstop zijn een flink aantal Blauwwitters door blijven trainen om gezamenlijk deel te kunnen nemen aan de jaarlijkse Run Bike Run. Zodoende werden tijdelijk de voetbalschoenen ingeruild voor hardloopschoenen en veel te strakke fietsbroekjes. Ook voorzitter Jacco Kwast ging die uitdaging aan.

Ook voorzitter Jacco Kwast ging die uitdaging aan.

Inmiddels is het voetbalseizoen gestart en zijn De Blauwwitters goed begonnen. BZSV 1 won afgelopen zaterdag haar eerste bekerduel met 0-1 uit tegen PW 1, door een doelpunt van Bas Siccama. “Na een rommelige eerste helft werd er de tweede helft beter vanuit de organisatie gevoetbald. Dat levert uiteindelijk de verdiende winst op” aldus trainer Ali Guzukeles.

Op het spel uit de tweede helft kan Guzukeles verder bouwen met zijn team. De trainer heeft aangegeven dat, waar BZSV 1 vorig seizoen nog veelvuldig de counter hanteerde, het de doelstelling voor dit seizoen is om te werken aan verzorgd voetbal door op te bouwen van achteruit. “De tweede helft kwamen deze spelprincipes al duidelijk naar voren. Het is nog wennen aan ons nieuwe systeem, maar we zien het steeds beter terug op het veld. Ten opzichte van vorig jaar zijn wij zeker gegroeid”.

Niet alleen het systeem is wennen. Dat geldt ook voor de nieuwe gezichten in het team en de technische staf. Op het veld heeft het team zich versterkt met de 22 jarige keeper Tom Markvoort, die overkomt van Blauwwit Holten. Vanuit de jeugd is Damian Somhorst overgeheveld naar het eerste elftal. En oudgediende Ruben Versteegen is na enkele omzwervingen ook weer teruggekeerd. De technische staf is versterkt met elftalleider Jan Willem Zielman en assistent trainer John van Unnik.

 

Zaterdag 10 september speelt BZSV De Blauwwitters haar tweede bekerduel om 14:30 uur thuis tegen SC Enschede.