Header hero image

De Blauwwitters en SC Enschede doen niet voor elkaar onder

BZSV De Blauwwitters heeft afgelopen zaterdag in haar tweede bekerwedstrijd gelijk gespeeld tegen Sportclub Enschede. In een wedstrijd met kansen over en weer waren het beide keepers die uitblonken. Zij wisten het doel schoon te houden waardoor na negentig minuten de brilstand nog steeds op het scorebord stond; 0-0.

De Blauwwitters begonnen sterk aan de wedstrijd en creëerden aanvankelijk de betere kansen. Het schot van Roy Liefers mistte echter doel, terwijl Bas Siccama en Nick Gouma de keeper van Sportclub op hun weg vonden. Na een half uur spelen nam Sportclub het initiatief over. Het had veel balbezit, maar de ploeg van Ali Gozukeles stond goed en gaf weinig weg. Daardoor had gelegenheidskeeper Dennis Hersevoort de eerste helft niet veel te doen.

In deze stevige eerste helft werd er geknokt voor iedere meter en werden er de nodige duels uitgevochten. Desondanks hoefde de arbiter van dienst slechts twee keer geel uit te delen. Al had de gele kaart van Nick Gouma een rood randje.

Na rust begon Sportclub Enschede fel en had het na twee minuten al op voorsprong kunnen komen. Het schot ging echter rakelings voorlangs. Het was een voorbode voor meer dreiging richting het doel van De Blauwwitters gedurende de tweede helft. De prima keepende Dennis Hersevoort wist echter meermaals goed redding te brengen. Met als gevaarlijkste moment een kopbal die hij fraai uit de hoek tikte.

Aderlating voor De Blauwwitters was toen aanvoerder Jason Kimmels na een uur spelen geblesseerd het veld moest verlaten. Hij was na Jeroen van der Aa, die na een klap in zijn gezicht niet meer verder kon, al de tweede uitvaller van de middag.

Richting het einde van de wedstrijd vloeiden de krachten weg bij beide ploegen en het leek er op dat er geen hoogtepunten meer te noteren vielen. Tot in de laatste minuut plotseling de grootste kans van de wedstrijd ontstond. Ruben Versteegen zette de keeper van Sportclub goed onder druk. Er ontstond een scrimmage van waaruit de bal voor de voeten van Bas Siccama viel. Hij koos voor het schot waar afleggen waarschijnlijk de betere keuze was geweest. De bal werd slecht geraakt en ging roemloos naast. Zodoende bleef de wedstrijd onbeslist.

Een terechte einduitslag voor twee ploegen die deze middag alles gaven, maar in elkaar hun gelijken moesten erkennen.

Door dit gelijkspel heeft BZSV De Blauwwitters nu 4 punten uit twee wedstrijden en heeft het alles nog in eigen hand. Zaterdag 17 september strijdt het in een rechtstreeks duel met HSC ’21 voor een plek in de volgende ronde. HSC ‘21 heeft na twee wedstrijden 6 punten en net als De Blauwwitters nog geen tegengoal geïncasseerd. De thuiswedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14:30 uur.