Header hero image

Alle ogen gericht op volgend seizoen bij BZSV de Blauwwitters na verlies op laatste speeldag

Op de laatste speeldag van de competitie speelde BZSV de Blauwwitters uit bij Sportclub Daarle. Het door blessures geplaagde BZSV kon die middag geen moment een vuist maken en de wedstrijd werd net als zoveel wedstrijden dit seizoen een teleurstelling voor de Blauwwitters. Na 90 minuten stond er een 6-0 score op het scorebord.

Sportclub Daarle, dat knap als 5e is geëindigd in de competitie nam vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd. Het leverde al gauw een prachtig doelpunt op voor Daarle. Mathe Schooten vuurde de bal van 30 meter keihard in de kruising en liet doelman Tom Markvoort kansloos. Hierna kregen de Blauwwitters een goeie kans via Ben Kamers maar deze werd niet beloond met een doelpunt.

Sportclub Daarle bleef in de aanval en stond met de rust al op een comfortabele 3-0 voorsprong.

Na de rust deed de thuisploeg een stapje terug en veranderde het spelbeeld iets. BZSV kreeg wat meer balbezit maar dit leverde geen grote kansen op. Daarle was veel attenter en kon door slordigheidjes bij de uit-ploeg gemakkelijk uitlopen naar een comfortabele 6-0 voorsprong. De Blauwwitters stonden als zo vaak dit seizoen na het eindsignaal met lege handen. Na 22 wedstrijden is het vlaggenschip van BZSV de Blauwwitters als laatste geëindigd in de vierde klasse wat degradatie naar de vijfde klasse betekent.

En hoewel het seizoen puur kijkende naar de cijfers dramatisch is geweest voor BZSV de Blauwwitters is er binnen de club vooral veel positiviteit. De laatste jaren weten weer steeds meer voetballers de weg naar de enige zaterdagclub in Borne te vinden. Het eerste elftal krijgt met (op dit moment) 6 enthousiaste nieuwe voetballers van verschillende clubs een kwaliteitsimpuls en ook in de lagere elftallen worden verschillende nieuwe spelers verwelkomd. Vorige week werd er al een nieuw vrienden senioren team gepresenteerd bij de Blauwwitters en ook het (gratis) kaboutervoetbal op de zaterdagochtend loopt als een trein. En zo lijkt de club op weg te zijn naar een kerngezond 100-jarig bestaan.