Header hero image

BZSV de Blauwwitters komt ook tegen Sportclub Rijssen tekort

Een wedstrijd op de Koerbelt in Rijssen staat de laatste jaren steevast garant voor 3 punten voor de gasten uit Borne. Afgelopen wekend stond deze wedstrijd wederom op het programma, waarmee de verwachtingen hooggespannen waren voor een puntrijke middag.

Ondanks het mooie en misschien ietwat kleine kunstgrasveld dat Sportclub rijker is geworden, werd er vandaag “gewoon” lekker op een ouderwets grasveld gespeeld. Klokslag half 3 zette de goed leidende scheidsrechter Schuitema de wedstrijd in gang. De eerste tien minuten vormden voor het publiek direct een voorbode, voor hoe de volledige negentig minuten gingen verlopen. Het was geen stormloop van Rijssen maar er werden wel direct twee doelrijpe kansen gecreëerd, waarbij doelman Tom Markvoort een sta in de weg bleek voor de aanvallers van Sportclub.

Waar de Blauwwitters het vooral probeerde met lange ballen, om van daaruit weer door te voetballen, ontbrak het aan de overtuiging om de bal lang in de ploeg te houden. Bij Sportclub was deze overtuiging wel duidelijk aanwezig. Hier ging ook lang niet alles goed, maar er werd met een idee gevoetbald, in combinatie met passie. Dit resulteerde in de eerste helft in minstens vijf grote mogelijkheden.

Het was te danken aan BZSV doelman Tom Markvoort dat het lang 0-0 bleef, waarmee aan Bornse zijde de hoop bleef bestaan het spelbeeld te kunnen kantelen in de 2e helft. Spijtig genoeg ging het in de 41e minuut toch mis bij een mooie aanval van Sportclub, die werd opgezet op de linkerflank en uiteindelijk vanaf de rechterkant afgemaakt door Rafael Tuinier. Daardoor moesten de Blauwwitters rusten met een 1-0 achterstand.

Wie na rust een stormachtig begin van de 2e helft had verwacht van de Blauwwitters, om de opgedane achterstand weer weg te poetsen, kwam van een koude kermis thuis. In de eerste vijf minuten na rust wist Sportclub alweer drie goede kansen te creëren. Dit was voor trainer Gozukeles het teken om in te grijpen, in de vorm van twee wissels. Damien Somhorst en Olaf Smelt verlieten het veld voor Emiel Konink en Ben Kamers. Dit resulteerde niet direct tot grote veranderingen in het spelbeeld, waarna ook Dennis Hersevoort en Roy Liefers het veld in werden gestuurd.

De wedstrijd kwam in een vrij tamme fase terecht, met veel balverlies aan beide kanten. Door het constant inschuiven van Emiel Konink naar het middenveld kwam BZSV wat meer aan voetballen toe. De grootste kans ontstond uit een vrije trap van Joris Bouwmeister. Hij wist bij de tweede paal Dennis Hersevoort te bereiken, die alert reageerde en de bal in de korte hoek kopte. De poging werd echter met moeite gekeerd door de Rijssense doelman Nick Rouweler. Kort hierop ontstond weer een mogelijkheid. Door goed doorzetten van Bas Siccama kwam hij in kansrijke positie terecht, maar hij wist de kans niet te promoveren tot doelpunt.

Het slotakkoord van de wedstrijd was duidelijk voor de ploeg uit Rijssen. Door een fout in de opbouw in de as van het veld kon een Rijssense aanvaller frank en vrij opstomen richting het Bornse doel. Doelman Markvoort zag zich daardoor genoodzaakt om zijn tegenstander onreglementair de doorgang te verhinderen in het eigen strafschopgebied. Dit met een penalty en gele kaart tot gevolg. De strafschop werd feilloos binnengeschoten door Milan Brinkman, die hiermee de 2-0 eindstand op het scorebord zette.

Na negentig minuten voetbal kon er geconcludeerd worden dat Sportclub als de terechte winnaar van het veld stapte. BZSV de Blauwwitters zal overduidelijk uit een ander vaatje moeten gaan tappen, als het zaterdag 5 oktober om 14:30 uur thuis speelt tegen SVV’91, wil het aanspraak maken op een goed resultaat