Header hero image

BZSV de Blauwwitters met opgeheven hoofd uit de beker

BZSV is er net niet in geslaagd om de volgende ronde van de beker te bereiken. Het rechtstreekse bekerduel met HSC ’21, om een plek in de volgende ronde, eindigde in een gelijkspel. Dit volstond voor HSC, dat zes punten uit twee wedstrijden had. BZSV had met vier punten alleen baat bij winst.

Met enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week startte de ploeg uit Borne wederom gedisciplineerd aan de wedstrijd. Het liet het initiatief bewust aan de tegenstander en hield zelf de ruimtes klein. Daarmee gaven de Blauwwitters weinig weg en gokte het op de snelheid van de eigen spitsen, Damian Somhorst en Ben Kamers. Dat resulteerde in een eerste helft zonder al te grote kansen voor beide ploegen.

HSC’ 21 kwam er voetballend niet doorheen en schakelde daarom over op afstandsschoten. Daarmee creëerden zij wel meer kansen, maar de schoten bleven veelal ongevaarlijk. Op twee afstandsschoten na. Daarop wist keeper Tom Markvoort echter goed redding te brengen.

Net toen het er op begon te lijken dat beide teams zonder doelpunten de kleedkamers zouden gaan opzoeken, kwamen de Blauwwitters onverwacht op voorsprong. Dit gebeurde middels een goal waar nog lang over nagepraat gaat worden. Centrale verdediger Koen Schuttenbeld gaf vanaf eigen helft een lange bal naar voren, over ongeveer zestig meter. De pass leek een makkelijke prooi voor de keeper van HSC, maar door een grote inschattingsfout en het natte veld stuiterde de bal met veel snelheid over de keeper heen. Doelpunt! Zodoende ging BZSV rusten met een 1-0 voorsprong en stond het virtueel in de volgende ronde.

Opvallende tegenvaller was dat BZSV alweer een speler zag uitvallen in de eerste helft. Dit keer was het Nick Gouma die met een flinke kniewond de strijd vroegtijdig moest staken.

Na rust ging HSC nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Het kwam fel uit de startblokken en in de 50e minuut had de ploeg uit Haaksbergen al succes. Niemand van BZSV reageerde alert op een lange bal. Namens HSC deed Thomas ter Braack dat wel en wist zodoende de gelijkmaker binnen te tikken, 1-1.

HSC probeerde vervolgens door te drukken en had misschien wel recht op de voorsprong, maar die bleef uit. De laatste 10 minuten kreeg BZSV weer de overhand en drong het HSC terug tot rond de eigen zestien. De Blauwwitters probeerden via herhaaldelijke aanvallen opnieuw de voorsprong te pakken, maar ook zij wisten het net niet meer te vinden.

Zodoende eindigde het duel onbeslist en is het HSC ’21 dat een plek in de volgende bekerronde heeft bemachtigd. Hoewel BZSV is uitgeschakeld wist het deze bekercampagne ongeslagen te blijven. Met dat gegeven, mag het zich nu met opgeheven hoofd gaan richten op de competitie.

BZSV de Blauwwitters start de competitie a.s. zaterdag met een thuiswedstrijd tegen RKSV Bornerbroek. Op sportpark ’t Wooldrik wordt er om 14:30 uur afgetrapt