Header hero image

BZSV heeft eindelijk het geluk aan haar zijde en wint

Sportclub Rijssen en BZSV de Blauwwitters beleefden een wedstrijd zonder sprankelend voetbal. De verdedigende linies stonden goed en het was vechten voor iedere meter. Ook het houtwerk bleef redding bieden. Uiteindelijk ging BZSV op Duitse wijze met de drie punten aan de haal.

Afgelopen jaren troffen de ploegen uit Borne en Rijssen elkaar herhaaldelijk. Daarbij maakten enkele vriendschappelijke connecties tussen leden van beide verenigingen het winnen van deze wedstrijd extra belangrijk. Zodoende is er tijdens de laatste paar edities een derby sentiment ontstaan. Dat was ook deze editie merkbaar. De Blauwwitters wilden zich daarnaast ook graag revancheren voor de dompers van de vorige twee wedstrijden. Waarbij het beide keren een voorsprong uit handen gaf en onfortuinlijk verloor van SVV en Achilles Enschede.

Het revancheren moest gebeuren op een zeer slecht veld, waarop voetballen bijna onmogelijk was. Desondanks was het BZSV dat in het begin van de wedstrijd de toon zette. Hoewel de Bornenaren het betere van het spel hadden leidde dit nog niet tot grote kansen. Het werd slechts één keer echt gevaarlijk, door een goede combinatie tussen Luc Scheper en Roy Liefers. Het ontbrak daarbij aan een goede eindpass.

Na 20 minuten raakten de verhoudingen meer in evenwicht en ging de wedstrijd gelijk op. Van beide kanten was er dreiging, maar niemand wist de keepers echt te testen. Dit kwam mede door toedoen van de achterhoede aan beide zijden. De verdedigende taken werden goed georganiseerd uitgevoerd.

Tien minuten voor rust pakte Sportclub het initiatief. Dat leverden twee grote kansen op. Bij de eerste kans werd een teenlengte tekort gekomen om een scherpe voorzet binnen te tikken. Bij de tweede kans werd aanvaller Milan Brinkman op de Bornse doelman Tom Markvoort afgestuurd. Brinkman leverde een hard schot, maar dat kaatste via de onderkant van de lat uit het doel. Zodoende werd er gerust bij een 0-0 stand.

In de tweede helft ontstond een vergelijkbaar spelbeeld ten aanzien van de eerste helft. Over en weer waren er wat dreigende momenten, maar echt grote kansen bleven uit. Er werden veel duels uitgevochten op het middenveld. En mede door het slechte veld ontstond ook uit de dode spelmomenten weinig dreiging. De vrijetrap van BZSV aanvaller Joris Bouwmeister was daarop een uitzondering. Zijn schot over 30 meter dwong doelman Jessie de Moor tot een redding. Via de lat wist hij zijn doel ternauwernood schoon te houden.

De spanning nam toe toen de wedstrijd het einde naderde. Dit was ook merkbaar bij het publiek dat steeds luidruchtiger werd. De teksten waren daarbij helaas niet altijd even sportief. Nadat Sportclub wederom een schot uiteen zag spatten op de lat leek er voor beide ploegen, ondanks de aanmoedigingen, niet meer in te zitten dan een gelijkspel. Namens de Blauwwitters dacht invaller Nick Gouma daar echter heel anders over. In de 89e minuut besloot Gouma zijn geluk te beproeven door het vanaf 25 meter te proberen. Hij zag zijn schot in de hoek verdwijnen en zorgde met de 0-1 voor grote vreugde bij de Blauwwitters.

Vervolgens moest BZSV nog wel alle zeilen bijzetten. Sportclub stuurde in blessuretijd iedereen naar voren. Het kwam daardoor nog heel dichtbij de gelijkmaker. Na een voorzet werd alweer het houtwerk geraakt. Een schot van net buiten het strafschopgebied ging vervolgens rakelings naast. Voor de verandering had de ploeg uit Borne het geluk ditmaal aan haar zijde en wist het de 3 punten over de streep te trekken.

Volgende week zal BZSV de Blauwwitters het goede gevoel willen doortrekken tegen FC Aramea. De thuiswedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14:30 uur.