Header hero image

BZSV heeft niets in te brengen tegen ASV

BZSV de Blauwwitters heeft afgelopen weekend een kansloze nederlaag geleden tegen ASV. BZSV speelde nergens meer om, terwijl de ploeg uit Aadorp het kampioenschap ruikt en er vol voor ging.

Op een zonovergoten zaterdagmiddag trapten de nummer één en de nummer laatst af, voor misschien wel de kampioenswedstrijd van ASV. Daarvoor was ASV nog wel afhankelijk van gunstige uitslagen op andere velden. De Blauwwitters zijn al gedegradeerd en kampen daarnaast met de nodige blessures. Dan is het soms moeilijk op te brengen om er vol overgave voor te blijven gaan. Desondanks zal er bij BZSV tijdens de wedstrijdbespreking een strijdplan zijn uitgerold, maar dat plan kon al snel in de prullenbak.

Na ongeveer vijf minuten spelen kwamen de bezoekers al op voorsprong. Een hoekschop werd feilloos binnengekopt door Nick Schuur die doelman Tom Markvoort kansloos liet. Na tien minuten spelen kreeg ASV de kans om de score te verdubbelen. Emiel Konink maakte een overtreding in het strafschopgebied. Spits Thierry Koorn wist wel raad met de strafschop en schoot de 0-2 tegen de touwen.

ASV gaf BZSV geen ruimte om op adem te komen en hield de druk er vol op. De Bornse formatie kwam niet aan voetballen toe en moest ook al snel de derde tegentreffer slikken. Het was opnieuw Nick Schuur die, ditmaal uit een vrijetrap, scoorde. Na een halfuur spelen wist ASV uit een goedlopende aanval ook de 0-4 binnen te schieten. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor de Blauwwitters. Want kort daarop zagen zij aanvaller Roy Liefers uitvallen met een blessure. Daarmee werd de ziekenboeg nog verder gevuld. Liefers moest worden vervangen door Dennis Hersevoort.

De Blauwwitters leken inmiddels rijp voor de slacht en ASV zette dan ook vol de druk erop, maar de ploeg uit Borne wist het toch op te brengen om het nodige verzet te bieden. In het restant van de eerste helft werd er dan ook niet meer gescoord en bleef het bij 0-4. Wat in de eerste helft het meest opviel waren de zeer behendige buitenspelers van ASV. Daar ging de meeste dreiging vanuit.

Na rust deed ASV het iets rustiger aan en liet het BZSV meer aan de bal. Daardoor kwamen de Blauwwitters meer tot voetballen. Tot grote kansen leidde het echter niet. Na een klein uur spelen was het volgende blessuregeval aan Bornse zijde een feit. Ditmaal was het Jesse Driezes die het veld moest verlaten. Kenneth Koopman was zijn vervanger. Vijf minuten later maakte Casper Schiller een overtreding in het strafschopgebied, waarop de scheidsrechter voor een tweede maal richting de stip wees. Opnieuw was Thierry Koorn trefzeker vanaf elf meter en bracht de stand op 0-5.

Voor het restant van de wedstrijd geloofden de Blauwwitters het wel. In de slotfase wisten de bezoekers nog twee maal te scoren. Dat bracht de eindstand op 0-7. Daarmee is ASV zo goed als zeker van de eerste plaats en eindigen de Blauwwitters officieel op de laatste plaats in de 4e klasse.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. BZSV de Blauwwitters gaat dan op bezoek bij Sportclub Daarle. De wedstrijd begint om 14:30 uur