Header hero image

BZSV JO19-1 de uiteindelijke kampioen!

Na een voortdurende en bloedstollende titelstrijd zag de JO19-1 van BZSV de Blauwwitters een fantastisch voetbalseizoen op de allerlaatste speeldag eindelijk bekroond worden.

Al vroeg in het seizoen ontstond er Bornse dominantie in de 4e klasse Onder-19. Zowel BZSV als NEO draaiden beide goed mee bovenin de competitie. Samen met Tubantia en SDC werd er gestreden om de koppositie. Richting de ontknoping van het seizoen moesten Tubantia en SDC een kleine pas op de plaats maken en wisten BZSV en NEO respectievelijk de 1e en 2e plek te bezetten, met een onderling verschil van slechts drie punten. Met nog drie speelrondes te gaan stond de top 4 van de competitie nog steeds binnen vijf punten van elkaar. Niemand wou een duimbreed toegeven en niemand maakte een misstap. Daardoor bleef een vroegtijdige beslissing uit en kwam alles aan op de allerlaatste speeldag.

Bij aanvang van die laatste speeldag had de JO19 van BZSV de beste uitgangspositie voor het kampioenschap. Op bezoek bij BWO, dat zichzelf terugvond onderin de middenmoot, mocht het maar één ding niet doen en dat was verliezen. In theorie geen moeilijke opgave, maar met de hete adem van de concurrentie in de nek en kampioenskriebels in de buik is alles net even anders. Daar kwam ook nog de wetenschap bij dat NEO thuis speelde AVC Heracles, dat stijf onderaan stond met maar twee punten. Een misstap zou dus zo goed als zeker “game over” betekenen voor de jongens van de Blauwwitters.

Zenuwen de baas blijven en focussen op de eigen wedstrijd was het devies. Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan, toen de grote onderlinge betrokkenheid van BZSV ten toon werd gespreid. De JO19 was namelijk achterna gereisd door een enorm peloton aan Blauwwitters, die massaal hun jongens kwamen aanmoedigden met luid applaus en blauwe en witte rookfakkels. Alles ademde de sfeer van een echte kampioenswedstrijd.

Vanaf het eerste fluitsignaal golfde het spel op en neer. Ondanks dat BZSV een licht speloverwicht had liet BWO duidelijk blijken dat het niet enkel als figurant wilde fungeren. Misschien mede gemotiveerd door de kratjes koude versnaperingen, die de JO19 van NEO in het vooruitzicht had gesteld bij winst, bood BWO goed partij. Er waren wat kansen over en weer, maar de verdedigende linies en sluitposten aan beide zijden leverden uitstekend werk.

Na een half uur spelen was het spits Tobias van Krugten die de ban brak voor de Blauwwitters. Van buiten naar binnen trekkend passeerde hij zijn man op snelheid en schoot de 0-1 in de verre hoek. Een bevrijdend doelpunt, zo was bij alles en iedereen aan Bornse zijde te merken. BZSV wist het momentum vervolgens maximaal te benutten door vijf minuten later, wederom met van Krugten als eindstation, ook de 0-2 te scoren. Op slag van rust moest BWO een rode kaart incasseren, voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Een terecht besluit op een actie die niet thuishoorde in de verder sportieve wedstrijd.

Mede door de hitte kwam het tempo na rust wat lager te liggen. Dit was in het voordeel van het tiental van BWO, dat het daardoor beter kon blijven belopen en goed weerstand bleef bieden. Pas halverwege de tweede helft werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Het was de mee opgestoomde centrale verdediger Mitchel Hartgers die uit een rebound de bal in de verre hoek wist te koppen. De 0-3 gaf BZSV nieuwe energie. Het tempo werd opgeschroefd en de druk op het doel van BWO werd groter. Tien minuten voor tijd was het Jaimy ter Hofte die voor de kers op de taart zorgde en de Blauwwitters op 0-4 bracht.

Het laatste fluitsignaal zorgde vervolgens voor het startsignaal van een spontaan voetbalfeest midden op het veld. Felicitaties, knuffels, champagne en applaus. Alle ontlading van wekenlange spanning kwam er in één keer uit. Niet alleen bij de spelers en technische staf, maar bij iedereen. “Een kampioenschap is altijd mooi, maar dit was een thriller die de jongens van de Blauwwitters zich nog lang gaan heugen” sprak trainer Winston Somhorst na afloop.


Aanmelden bij onze vereniging?

Pijltje Download het aanmeldformulier!