Header hero image

BZSV moet meerdere erkennen in Gorssel.

BZSV de Blauwwitters heeft zaterdag de tweede nederlaag op rij geleden, maar vervelender nog zijn de drie blessure gevallen dat het overhield aan het duel.

BZSV, dat bij een overwinning de aansluiting kon vinden met de subtop, begon de wedstrijd op het scherpst van de snede. Dat bleek wel toen Gorssel middenvelder Luuk Kersten een ongelukkige schop op zijn enkel kreeg en binnen vijf minuten per brancard het veld moest verlaten.

Gorssel had in de beginfase veel de bal, maar wist van daaruit slechts sporadisch gevaar te stichten. Toen dit na tien minuten voor het eerst gebeurde resulteerde het meteen in een strafschop. BZSV doelman Tom Markvoort wilde een hoge bal uit de lucht plukken, maar kwam te laat en raakte een tegenstander. De scheidsrechter wees daarop terecht naar de stip. Aanvaller Stijn Obdeijn wist wel raad met deze buitenkans en tekende voor de 0-1 door doelman Markvoort de verkeerde hoek in te sturen. Niet veel later moesten de Blauwwitters zelf ook noodgedwongen wisselen. Centrale verdediger Emiel Konink moest het veld verlaten met een blessure en werd vervangen door Joey Snijders.

BZSV kwam er voetballend niet uit en had moeite met de snelle buitenspelers van Gorssel. Desondanks kreeg de ploeg uit Borne een grote kans. Een lange bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door Gorssel doelman Roeterdink. Ben Kamers wist de doelman daarop te passeren. Kamers legde de bal vervolgens goed af op Luc Scheper, maar zijn poging ging naast het doel, waardoor Gorssel opgelucht kon ademhalen.

Vijf minuten voor rust wisten de gasten uit Gorssel de score te verdubbelen. Vanaf de linkerflank werd de bal perfect terug gelegd op middenvelder Christiaan Schippers, die eenvoudig doel trof. Met een 0-2 ruststand op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust ontvouwde zich een vergelijkbaar spelbeeld en al snel viel de beslissing. Een steekpass, dat neigde naar buitenspel, werd koelbloedig afgerond door buitenspeler Bram Botzel waardoor Gorssel op een 0-3 voorsprong kwam. Toch gaf BZSV niet op en leverde meer power dan in de eerste helft. Dit werd al snel beloond met een treffer. Joey Snijders wist de bal bij Bas Siccama te krijgen, die voor een leeg doel eenvoudig kon binnenschuiven. Niet veel later was het dezelfde Siccama die het veld moest verlaten, met een op het oog zware blessure, na een harde overtreding van achteren. Zijn vervanger was Mitchell van Laar.

Gorssel bleef de ploeg met de meeste dreiging en dwong doelman Markvoort tot meerdere reddingen. Voornamelijk op schoten van afstand. Tien minuten voor tijd kwamen de Blauwwitters met tien man te staan, toen ook Luc Scheper het veld afgedragen moest worden, nadat hij door zijn enkel ging. BZSV had alle wisselmogelijkheden al benut en kon daardoor geen vervanger inzetten. Tegen tien man voetbalde Gorssel de wedstrijd volwassen uit en liet de ploeg uit Borne met lege handen.

Zaterdag 2 december treft BZSV de Blauwwitters opnieuw een zware tegenstander. Koploper HSC Haaksbergen komt op bezoek. De wedstrijd op Sportpark ’t Woodrik begint om 14:30 uur.

Aanmelden bij onze vereniging?

Pijltje Download het aanmeldformulier!