Header hero image

BZSV organiseert FIFA Skill Games

Middels allerlei oefeningen kon de Bornse jeugd dit weekend haar eigen voetbalvaardigheden testen bij BZSV de Blauwwitters. Dat gebeurde zowel op het veld als op de PlayStation 5. De oefeningen waren gebaseerd op die uit het populairste computerspel ter wereld, FIFA ‘23.

Afgelopen najaar kreeg BZSV de FIFA Skill Games aangeboden van de gemeente Borne. Dit voor de medewerking bij het realiseren van de blaashal, op het tweede veld van de vereniging, en ter compensatie voor de overlast die het veroorzaakt. De erkenning en het gebaar konden op waardering rekenen onder de Blauwwitters. In aanloop naar het evenement besloten de Blauwwitters echter dat eigenlijk de gehele jeugd van Borne hiervan zou moeten kunnen profiteren. Directe aanleiding voor dit besluit was het stopzetten van de vernieuwbouw van ’t Wooldrik. “Daar heeft heel Borne, en met name de jeugd, last van. Want er zouden sportfaciliteiten en scholen in gehuisvest worden. Dat is voor ons de reden geweest om de FIFA Skill Games voor alle jeugd gratis toegankelijk te maken”, beargumenteert Miriam Geerdink van de BZSV-jeugdcommissie.

Zaterdagmiddag was het zover. Op het zonovergoten sportcomplex van de Blauwwitters verzamelde zich een vrolijke menigte, die in leeftijd varieerde van 6 t/m 18 jaar. Er werden muntjes uitgedeeld voor snacks en drinken en na een goede uitleg kon het evenement beginnen. Het eerste deel vond plaats in het clubhuis. Daar stonden tien schermen opgesteld met evenzoveel PlayStations 5. Op deze spelcomputers konden in multiplayer-vorm potjes FIFA ’23 worden gespeeld. Leeftijd zegt daarbij lang niet alles. Er bleken enkele zeer jeugdige esports (electronic sports) talentjes aanwezig, die het wat oudere tegenstanders erg lastig wisten te maken. Overigens waren het niet alleen de jongeren die werden geboeid door het virtuele voetbal. Ook enkele aanwezige ouders (lees: vaders) konden de verleiding niet weerstaan om een potje te spelen tegen hun kroost of tegen elkaar.

Daarna ging het door naar het hoofdveld waar, na de gezamenlijke warming-up, verscheidene oefeningen uit het computerspel FIFA’23 in de praktijk werden gebracht. Techniek, behendigheid, spelinzicht en reactievermogen stonden hierbij centraal. Het enthousiasme was groot en iedereen deed zijn uiterste best. Ondanks de inspanningen en de warmte kon het hoofd gemakkelijk koel worden gehouden. Langs het veld waren namelijk kleine opblaaszwembadjes geplaatst. Daarin werd regelmatig een duik genomen, met kleren en al, om vervolgens weer verder te gaan met de oefeningen. Zodoende kreeg de Bornse jeugd een heerlijke sportieve middag voorgeschoteld en kunnen deze eerste FIFA Skill Games als geslaagd worden beschouwd.


Aanmelden bij onze vereniging?

Pijltje Download het aanmeldformulier!