Header hero image

BZSV toont veerkracht maar eindigt toch met lege handen

BZSV de Blauwwitters bood afgelopen zaterdag in eigen huis goed partij tegen FC Aramea. Het vocht zich tot twee keer toe terug van een achterstand, maar kwam uiteindelijk net tekort.

Er werd afgetrapt in een heerlijk voorjaarszonnetje, dat ook het nodige publiek naar Sportpark ’t Wooldrik had gelokt. De uitwedstrijd in oktober werd door de Blauwwitters nog kansloos met 6-0 verloren, maar dat was afgelopen zaterdag totaal anders. Het was beslist niet de mindere tegen één van de beter voetballende ploegen uit de competitie.

Hoewel Aramea veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan op het conto worden geschreven van de defensie van BZSV, dat goed en compact speelde. BZSV werd daarentegen zelf wel twee keer gevaarlijk, vanuit de counter. Onder andere via Damian Somhorst. De snelle aanvaller passeerde eenvoudig twee tegenstanders, maar schoot de bal vervolgens hard tegen de keeper aan.

Ondanks dat het vertoonde spel van de Blauwwitters ruim voldoende was eindigde de eerste helft toch in mineur. Vlak voor rust moest middenvelder Dewin Bosman noodgedwongen het veld verlaten, na een aantal keren hard te zijn geraakt. Hij werd vervangen door Nick Gouma. Aramea wist vervolgens op slag van rust op voorsprong te komen. Miscommunicatie achterin zorgde ervoor dat een aanvaller van Aramea alleen op doelman Tom Markvoort kon aflopen. Er werd niet gefaald in de afronding waardoor er gerust werd met een 0-1 stand.

Waar de Bornse formatie in het verleden na een tegenslag de hoofden wel eens liet hangen kwam het nu zeer gemotiveerd de kleedkamer uit. Het kostte de Blauwwitters dan ook amper twee minuten om weer op gelijke hoogte te komen. Wederom was het de pijlsnelle Damian Somhorst die na een prachtige combinatie werd weggestuurd en ditmaal niet meer te stoppen was. Somhorst schoof de bal behendig onder de keeper door en zorgde daarmee voor de 1-1.

Aramea drong hierna wel meer aan en werd een paar keer zeer gevaarlijk via het dynamische middenveld en de zeer technische buitenspelers. Doelman Markvoort verrichtte meerdere goede reddingen namens BZSV, maar kon niet voorkomen dat na een uur spelen de score toch weer in het voordeel uitviel van Aramea. Een scherpe voorzet kwam precies op maat voor de rechtsbuiten. Deze schoot de 1-2 laag in het net.

Ook ditmaal gingen de Blauwwitters niet bij de pakken neer zitten. Het ging andermaal opzoek naar de gelijkmaker. En na een aantal kansen te hebben gemist viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Het was Joris Bouwmeister die een goede voorzet vanaf de linkerkant ontving en de bal snoeihard binnenkant paal in de korte hoek schoot. Doelman Tastekin stak instinctief zijn armen nog in de lucht, maar toen hing de bal al hoog in de touwen.

Ondanks de verdiende 2-2 was het uiteindelijk toch Aramea dat het laatste woord had. De laatste man van Aramea was de hele wedstrijd al aan het strooien met prachtige passes. Eén daarvan vond een aanvaller, die op zijn beurt doelman Markvoort kansloos liet en voor de 2-3 tekende. Met nog een kwartier te spelen gingen de Blauwwitters vol voor de gelijkmaker. Het mocht helaas niet zo zijn. Nick Gouma kwam nog wel heel dichtbij, maar zijn schot eindigde op de lat.

Ondanks het verlies kon BZSV met opgeheven hoofd het veld verlaten. Het sterke spel van de laatste weken, tegen alweer een tegenstander uit de bovenste regionen van de competitie, biedt perspectief richting de komende wedstrijden. Dan zou het zich weer in de middenmoot kunnen spelen.

Te beginnen met de belangrijke uitwedstrijd tegen PW a.s. zaterdag. Die wedstrijd begint om 14:30 uur in Enschede.


Aanmelden bij onze vereniging?

Pijltje Download het aanmeldformulier!