Header hero image

BZSV ziet hard werken eindelijk beloond worden.

BZSV de Blauwwitters heeft zaterdag een verdiend punt gepakt tegen Voorwaarts. Er leek zelfs nog even meer in het vat te zitten, maar een mooi afstandsschot zorgde ervoor dat BZSV en Voorwaarts de punten moesten delen.

Het mag geen verassing meer heten dat BZSV zich ingraaft tegen de ploegen die bovenaan de ranglijst prijken, om vanuit de omschakeling toe te kunnen slaan. Dat was nu niet anders. Voorwaarts, dat de leiding heeft in de 3e periode, ging bevlogen van start en was meteen op zoek naar de openingstreffer. Dat deed de ploeg uit Westerhaar door de bal snel rond te laten gaan en het spel te blijven verplaatsen. Zo trachtte het BZSV uit positie te spelen, maar de Bornse formatie stond goed. Tot grote kansen leidde het dan ook niet in de beginfase. Dat kwam ook mede doordat het hoge bal-tempo bij Voorwaarts zelf voor slordigheid in de passing zorgde. De eerste grote kans in de wedstrijd was er zelfs voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen zorgde een mooie steekbal ervoor dat Bas Siccama alleen voor de keeper kwam. De pass was helaas net te scherp, waardoor Siccama een schoenmaat te kort kwam om de bal te controleren.

Naarmate de storm van Voorwaarts wat meer ging liggen leken de verhoudingen tussen beide ploegen meer naar elkaar toe te trekken, toen plotseling Voorwaarts de openingstreffer had moeten maken. Aanvoerder Bernd Bove werd de diepte in gestuurd, na een splijtende pass midden door de Bornse defensie. Bove kon in alle rust afwerken, maar vond in Tom Markvoort een uitstekende sluitpost op zijn weg. Voorwaarts probeerde daarna door te drukken, maar op de nodige hoekschoppen na bleven dreigende momenten uit. Zodoende werd er gerust bij een stand van 0-0.

Voorwaarts, dat in de rust een dubbele wissel had toepast, ging bij aanvang van de tweede helft meteen weer opzoek naar de openingstreffer. Wederom werd dat geprobeerd door het bal-tempo heel hoog te leggen. De Blauwwitters gingen hier niet in mee en wisten het spel telkens slim te vertragen, tot ergernis van Voorwaarts trainer Eric Frankfort. Die had grote moeite zich te beheersen en liet zich veelvuldig horen. Zijn ergernis nam nog verder toe toen het 10 minuten na rust zelfs 1-0 werd voor de Blauwwitters. In eerste instantie zag de thuisploeg een goede aanval niet beloond worden, maar het bleef de druk vooruit houden. De bal kwam zodoende in het bezit van Kent Arslani. Met een goede voorzet bezorgde hij een niet te missen kans voor Bas Siccama. Siccama kwam goed voor zijn man en schoot de Blauwwitters op een toch wel verassende voorsprong.

Voorwaarts reageerde hier meteen op door een verdediger te wisselen voor een aanvaller, om zo nog meer druk te zetten op de Blauwwitters. Tot een kwartier voor tijd wist de ploeg uit Borne echter vrij eenvoudig stand te houden. Daarna begonnen de krachten enigszins weg te vloeien en kreeg Voorwaarts serieuze kansen. BZSV had daarbij het geluk aan haar zijde. Na een hoekschop werd vanuit de scrimmage de paal geraakt. Twee minuten later was keeper Tom Markvoort andermaal deze wedstrijd belangrijk voor BZSV, door goed redding te brengen op een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Vijf minuten voor tijd had BZSV de wedstrijd moeten beslissen. Winston Somhorst gaf met een panna zijn directe tegenstander het nakijken. Vervolgens bood hij een niet te missen kans aan Kent Arslani. Arslani liep alleen op de keeper af, maar zijn schot mistte overtuiging en kon gepareerd worden door de keeper.

Desondanks leek BZSV de drie punten binnen te hebben, maar niets bleek minder waar. Een prachtig geplaatst schot van de jonge linksbuiten Julian Slot was in de 87e minuut te machtig voor keeper Tom Markvoort. Met nog 3 minuten te spelen kwam Voorwaarts op gelijke hoogte en ging het nog op zoek naar meer, maar het werd niet meer gevaarlijk. Zo kon BZSV de Blauwwitters na vele verliespartijen eindelijk weer een verdiend puntje bij schrijven.

Over twee weken speelt BZSV de Blauwwitters thuis tegen koploper ASV. De ploeg uit Aadorp kan dan kampioen worden, als zij winnen en Bornebroek punten verspeelt. De aftrap op Sportpark ’t Woodrik vindt plaats om 14:30 uur