Header hero image

Gehavend BZSV verliest bij SVV ’56

Afgelopen zaterdag moesten de Blauwwitters met een sterk uitgedunde selectie afreizen naar Sibculo, voor het treffen met SVV ’56. Een rechtstreeks duel in de onderste regionen van de 4e klasse zaterdag.

De technische staf van BZSV zal met enige angst haar spelers het veld hebben laten opgaan. Niet omdat de Sibculoërs zo goed zijn, maar omdat het veld van SVV in erbarmelijke staat verkeerde. Een recept voor blessures. Nog voor het eerste fluitsignaal was het al raak. BZSV, dat al vier(!) basisspelers moest missen, zag tot overmaat van ramp Nick Gouma tijdens de warming-up uitvallen. Mede hierdoor mochten twee jeugdspelers, Mitchel Hartgers en Jaimy ter Hofte, hun opwachting maken in de basis van het 1e elftal.

Het duel tussen beide ploegen begon gelijkwaardig. Het was in de beginfase vooral aftasten hoe om te gaan met het knollenveld. SVV had meer ervaring met de ondergrond en daardoor ook wat meer balbezit, maar kwam niet tot het creëren van grote kansen. Pas na 20 minuten spelen ontstonden er de eerste echte mogelijkheden. De Bornse doelman Tom Markvoort wist ternauwernood te voorkomen dat een goede aanval van SVV, over de linkerflank, werd bekroond met een doelpunt. Een minuut later was het ook bijna raak aan de andere kant. Ben Kamers ging er namens de Blauwwitters met de bal vandoor en probeerde met een goede voorzet Roy Liefers te bedienen. Die kwam een teenlengte tekort om de openingstreffer op zijn naam te zetten. Even later kreeg de ploeg uit Borne via Kent Arslani nog een goede mogelijkheid, maar zijn schot vloog, door toedoen van een polletje, huizenhoog over.

Toen de scheidsrechter, na 45 matige minuten, voor de rust floot stond nog steeds de brilstand op het scorebord. De tussenstand en de gelijk opgaande kansenverhouding, in combinatie met de personele problemen aan Bornse zijde maakten dat zij zich misschien wel de morele winnaar mochten voelen van de eerste helft. Helaas biedt dat geen enkele garantie, zo bleek al vroeg in de tweede helft.

Kort na rust kreeg het geplaagde BZSV weer te maken met een blessuregeval. Damian Somhorst, die bij aanvang van de tweede helft in de ploeg was gekomen voor Roy Liefers, moest na tien minuten de strijd alweer staken met een bovenbeenblessure.

SVV, dat na rust meer de overhand kreeg, kwam na een uur spelen op voorsprong. Een vlot lopende aanval via de rechterflank leverde een prachtige voorzet op. Spits Jan Nijboer wist daar wel raad mee en scoorde de 1-0. Bij de ploeg uit Borne leken daarna de krachten langzaam weg te vloeien, maar ook SVV zette er weinig meer tegenover. Na 75 minuten leken de Blauwwitters recht te hebben op een strafschop. Kent Arslani werd naar de grond gewerkt binnen het strafschopgebied, maar Dhr. Snoek, de arbiter van dienst, vond het niet genoeg.

Met niets te verliezen en in de hoop om toch nog een punt mee terug te nemen naar Borne begon BZSV in de 85e minuut aan een slotoffensief. Er werden extra mensen vooruit geschoven en de druk werd opgevoerd. Tegelijkertijd maakte het de Bornse defensie kwetsbaar. In de dying seconds van de wedstrijd wist SVV daarvan te profiteren. Door de ruimte die de Blauwwitters achterin weggaven kreeg SVV de kans om tot 2-0 te komen, deze kans werd niet onbenut gelaten. Opnieuw was het Jan Nijboer die scoorde. Meteen na deze aanval werd er afgefloten en stond BZSV opnieuw met lege handen.

Zaterdag 22 april treft BZSV de Blauwwitters thuis Voorwaarts. De wedstrijd op Sportpark ’t Wooldrik begint om 14:30 uur.