Header hero image

Klinkende overwinning voor BZSV de Blauwwitters

In de eerste twee speelrondes van deze competitie wisten de Blauwwitters nog niet te winnen of zelfs maar te scoren. Daarbij liet ook het vertoonde spelbeeld het nodige te wensen over. Het contrast met afgelopen weekend had bijna niet groter kunnen zijn. Met als resultaat een overwinning waar niets op af te dingen valt.

SVV ’91 uit Enschede wist vorige week te verrassen door met ruime cijfers Sportclub Enschede te verschalken (5-1). Dat hoopten zij deze week te herhalen tegen BZSV, dat alles behalve overtuigend is begonnen aan de competitie. Vanuit die gedachte begon SVV sterk aan de wedstrijd en kreeg het na tien minuten al een grote kans. Helaas voor de bezoekers belandde het schot op de paal.

Dit leek de Blauwwitters wakker te schudden en bracht gif in de ploeg. Het ging meer als collectief te werk in het afjagen van SVV. Er werd korter gedekt en de duels werden feller aangegaan. Hoewel SVV aanvankelijk nog wel het meeste balbezit behield en van daaruit ook meer aan aanvallen toekwam, werd de kanteling in de wedstrijd al snel zichtbaar. BZSV kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en uit de aanvallen van SVV ontstond steeds minder dreiging.

Aan de andere kant leidde de uitbraken van de BZSV juist voor steeds meer onrust in de achterhoede van SVV. Ook op dit front bleek de Bornse formatie als collectief sterker en gretiger dan de gasten uit Enschede. Het ontbrak vooralsnog in de afrondende fase aan een goede eindpass, maar dat er wat in de lucht hing werd voor de Bornse aanhang steeds duidelijker.

Halverwege de eerste helft wist BZSV dan toch op voorsprong te komen. Uit een snelle en mooie aanval, waarin aanvallers elkaar zelfs wisten te vinden middels een hakballetje, was het Bas Siccama die met een pass op maat Ben Kamers vrij voor het doel zette. Ben Kamers bleef koel in de afronding en tekende voor de 1-0.

Het doelpunt smaakte naar meer en SVV werd dan ook geen tijd gegund om terug in de wedstrijd te komen. De Blauwwitters bleven vol gas geven en dat loonde. Vlak voor rust volgde wederom een mooie aanval van achteruit. Ditmaal met Joris Bouwmeister als eindstation. Vanaf links kapte hij naar binnen en liet de keeper kansloos, door de bal in de verre hoek te krullen. Zo ging BZSV met een 2-0 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft liepen de Blauwwitters al snel verder uit. Na een scrimmage voor het doel van SVV was het Roy Liefers die het meest alert was en de 3-0 wist binnen te schieten. Daarmee leek de buit zo goed als binnen te zijn voor BZSV. Echter kreeg SVV in de 60e minuut een strafschop toegewezen. Deze werd feilloos binnengeschoten.

Hoewel de 3-1 de bezoekers uit Enschede nog een sprankje hoop gaf op een positief resultaat, wist SVV ook in het laatste half uur niet echt een vuist te maken. De Blauwwitters bleven goed stand houden. Wel werd de wedstrijd daardoor grimmiger. Felle duels bleven uitgevochten worden en de scheidsrechter voelde zich genoodzaakt om maar liefst 14 gele kaarten uit te delen. Het mag een klein wonder heten dat niemand een tweede gele kaart pakte.

Richting het einde van de wedstrijd was het BZSV doelman Tom Markvoort die met een paar belangrijke reddingen voorkwam dat de wedstrijd nog een spannend slot kreeg. Daarmee werd de 3-1 overwinning dik verdiend over de streep werd getrokken.

Zaterdag 12 oktober gaat BZSV de Blauwwitters op bezoek bij de huidige nummer 3 van de competitie: AVC Heracles in Almelo. Daar wordt om 14:30 uur afgetrapt.