Header hero image

Knap staaltje girlpower bij BZSV de Blauwwitters

Ongeveer een jaar geleden stapten een paar dames naar de Technische Commissie van BZSV de Blauwwitters. Daar spraken zij de wens uit om (weer) te gaan voetballen.

Zij waren van harte welkom bij de Blauwwitters, maar voordat er überhaupt gevoetbald kon worden moesten eerst voldoende speelsters worden aangetrokken, om een team te kunnen vormen. Dat bleek nauwelijks een uitdaging. De dames startten zelf een succesvolle lobby. Ze benaderden moeders bij het kaboutervoetbal van BZSV, vriendinnen en vriendinnen van vriendinnen. Overal in Borne werden gelijkgestemden gevonden. En met Blauwwitter van het eerste uur Hennie Winters stond er ook al snel een betrokken trainster voor de groep.

De leeftijden van de speelsters variëren van 18 jaar tot begin 50. Zodoende is er een leuke mix ontstaan van jeugdig enthousiasme en levenservaring. Met fanatisme en plezier als gemene delers. Die combinatie werkt aanstekelijk want de groep groeit nog steeds gestaag. Dat is ook duidelijk zichtbaar aan de toenemende trainingsopkomst op dinsdag- en donderdagavond. Naast de trainingen namen de dames dit seizoen als VR18+1 team ook deel aan de 7 tegen 7 competitie op vrijdagavond. Vier avonden in het najaar en vier avonden in het voorjaar werden er wedstrijden gespeeld op een half veld. Daarbij werd, met een overwinning en een gelijkspel, een prima prestatie geleverd door dit nieuwe team.

De ontwikkelingen rond de dames van BZSV werden ook opgemerkt door Mariska Kamphuis en Karin Wesseling. Twee Bornse ondernemers die samen Duende HR Services runnen. Een succesvol HR adviesbureau met enkel vrouwen in de gelederen. Duende is een term die in de Spaanse Flamenco wordt gebruikt om passie, bezieling, authenticiteit en inspiratie aan te duiden. “Dat zijn eigenschappen die wij ook terug zien bij de dames van BZSV. Daarom wilden wij ons steentje bijdragen. Zodoende hebben wij aangeboden om hen te voorzien van custom-made vrouwen tenues” vertelt Mariska. “Voor vrouwen is het namelijk net zo belangrijk dat zij zich prettig en comfortabel kunnen bewegen tijdens het voetballen” valt Karin haar collega bij. Dat wordt beaamt door de dames van BZSV die het genereuze aanbod met veel enthousiasme accepteerden.

Afgelopen donderdag was het zover. Mariska en Karin kwamen persoonlijk de prachtige nieuwe tenues uitreiken aan de speelsters. Zodoende zullen die er vanaf komend seizoen bijlopen om door een ringetje te halen. Als dank hiervoor had het team geregeld dat er een teamfoto werd gemaakt, met de nieuwe sponsor erbij op. Ook werd voor de gelegenheid een vriendschappelijk potje gevoetbald met NEO VR25+1. Het plezier dat de dames daarbij uitstralen werkt zo aanstekelijk dat Karin zich liet ontvallen nu ook serieus te overwegen om bij de dames van BZSV te gaan voetballen. Daarop reageerde het team meteen door haar uit te nodigen voor een training. Ook benadrukten zij dat alle vrouwen in en rondom Borne van harte welkom zijn.


Aanmelden bij onze vereniging?

Pijltje Download het aanmeldformulier!