Header hero image

Net geen stunt voor Blauwwitters tegen kampioen HSC

BZSV de Blauwwitters hield 80 minuten lang knap stand tegen HSC ‘21, maar het was uiteindelijk de scheidsrechter die middels een onterecht gegeven strafschop, verhinderde dat de ploeg uit Borne loon naar werken kreeg. Daarmee luidde de leidsman tevens het kampioenschap van HSC in.

Beide ploegen kwamen het veld op onder feestelijke omstandigheden. Supporters van HSC hadden wat vuurwerk geregeld om hun ploeg het laatste zetje te geven op weg naar het kampioenschap. Veel bleek het niet te helpen. HSC begon zwak aan de wedstrijd. BZSV had de zaken goed op orde en liet weinig kansen toe. De eerste kans was zelfs voor de ploeg uit Borne. Een schot van Roy Liefers zeilde rakelings naast. HSC had veel moeite met het eigen veld dat lastig bespeelbaar was. Ook voorkwam BZSV dat de thuisploeg in haar ritme kwam door de wedstrijd constant te vertragen.

Na een halfuur viel er dan toch de eerste grote kans te noteren voor HSC. Na een mooie aanval werd Cas Menzing met een fraaie steekpass één op één met keeper Tom Markvoort gezet. Laatst genoemde kwam echter als winnaar uit de strijd, door een knappe redding te verrichten. Iets later moest Dewin Bosman het veld verlaten na een zware knieblessure. Een aderlating voor BZSV. Bosman werd vervangen door Bas Siccama. BZSV hield tot aan de rust vrij eenvoudig stand. HSC werd af en toe gevaarlijk via voorzetten, maar deze werden telkens goed verdedigd door De Blauwitters. 0-0 was dan ook de terechte ruststand.

De vele toeschouwers verwachtten ongetwijfeld een reactie van HSC, na de matige eerste helft van de thuisploeg. Die toeschouwers kwamen bedrogen uit. Het spelbeeld bleef hetzelfde. BZSV gokte op de counter met de snelle Ben Kamers en Damian Somhorst als buitenspelers. De tijd begon toch te dringen voor de ploeg uit Haaksbergen. Helemaal toen ze hoorden dat SV Almelo nog maar 1 goal nodig had om het kampioenschap virtueel over te nemen. HSC begon wel iets aan te dringen en kreeg twee vrije ballen op kansrijke plekken. De schoten werden echter niet gevaarlijk, doordat spelers van BZSV die zich overal voor gooiden.

Tien minuten voor tijd kwam dan toch het kantelpunt in de wedstrijd. Joost Exterkate leunde naar achteren en liet zich heel simpel vallen. Tot ieders verbijstering vond scheidsrechter Nieboer het genoeg om de thuisploeg een strafschop te geven. Exterkate ging vervolgens zelf achter de bal staan en stuurde doelman Markvoort naar de verkeerde hoek.

BZSV was hun emoties daarna niet de baas. Een minuut na de 1-0 kreeg Bas Siccama een directe rode kaart na een harde tackle. Daarna volgde er een opstootje waarbij de gemoederen hoog opliepen. Nadat er nog wat gele kaarten links en rechts werden uitgedeeld keerde de rust weer terug. Vijf minuten voor het einde werd de wedstrijd beslist. Opnieuw was het Joost Exterkate die deze keer met een fraaie stift Markvoort passeerde en zijn ploeg naar het kampioenschap schoot.

BZSV leek met 10 man en een 2-0 achterstand niks meer te kunnen forceren, maar bracht toch nog de spanning terug in de wedstrijd. Vanaf 20 meter schoot Damian Somhorst de bal fraai in de kruising. Helaas voor de Bornenaren bleef het daarbij. Met de benauwde 2-1 overwinning is het kampioenschap in de 5e klasse zaterdag een feit voor HSC. BZSV eindigt de competitie uiteindelijk op de 10e plek. Een teleurstellende eindklassering, maar op basis van de 2e seizoenshelft zijn er genoeg positieve aanknopingspunten richting volgend seizoen.