Header hero image

Onverdiende nederlaag voor BZSV tegen Achilles

BZSV de Blauwwitters is zaterdag tegen een zure nederlaag aangelopen. Het behield lang de voorsprong en het overwicht tegen Achilles Enschede, de nummer 4 van de competitie, maar eindigde door 2 late goals alsnog met lege handen.

De heenwedstrijd eind september eindigde nog in een flinke 6-0 nederlaag voor de ploeg uit Borne. Daarom was men getergd om nu in eigen huis een beter resultaat te behalen. Dit was vanaf het eerste fluitsignaal te merken. BZSV had niets te duchten van Achilles en combineerde er lustig op los. Daarbij was het ook feller in de duels en onderschepte het vrijwel iedere 2e bal. Na twintig minuten spelen kwamen de Blauwwitters op voorsprong. De in de basis teruggekeerde Joris Bouwmeister schoot de bal met een hard diagonaal schot in het doel.

BZSV ging daarna op zoek naar een verdubbeling van de score en kreeg hier een aantal keren de kans toe via Damian Somhorst en Luc Scheper. Hun schoten troffen helaas geen doel. Achilles bleef er bar weinig tegenover zetten. Het kwam in de gehele eerste helft niet verder dan één kans. Die kans ontstond toen verdediger Emiel Konink zich achterin verslikte in zijn actie. Een aanvaller van Achilles had de bal daardoor voor het inschieten, maar Konink herstelde zich snel en dwarsboomde het schot net genoeg. Daardoor ging het ruim naast. De ruststand bleef hierdoor 1-0 in het voordeel van de Blauwwitters.

Tijdens de rust zal BZSV ongetwijfeld zijn herinnerd aan de wedstrijd van vorige week. Toen het tegen SVV een zeker lijkende overwinning weggaf in de tweede helft. Ditmaal kwam de Bornse formatie wel sterk uit de kleedkamer. Achilles was wel wat feller dan in de eerste helft, maar BZSV deed daar niet voor onder. Achilles probeerde het een paar keer met afstandsschoten, maar deze waren een makkelijke prooi voor keeper Tom Markvoort. Met nog een klein kwartier te spelen viel dan toch de gelijkmaker voor Achilles. Een goed genomen hoekschop werd binnen gekopt door Stefan Hanna.

Slechts enkele minuten later kreeg BZSV al een enorm grote kans om weer op voorsprong te komen. Verdediger Emiel Konink was niet meer geheel fit. Daarom was hij uit nood doorgeschoven naar de voorhoede. Daar onderschepte hij de bal en dribbelde zich middels een panna knap langs zijn verdediger. Konink kwam samen met Damian Somhorst in een 2 tegen 1 situatie met de doelman. Waar Konink de bal opzij had moeten leggen op de geheel vrij staande Somhorst besloot hij om zelf te schieten. Dat schot werd knap gered waardoor de stand 1-1 bleef.

Tot overmaat van ramp kreeg BZSV in de 90e minuut nog een zeer discutabele strafschop tegen. In een verdedigende actie blokte linksback Casper Schiller eerst de bal, maar raakte vervolgens ook zijn tegenstander. De scheidsrechter had geen boodschap aan het balcontact en besloot de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Job ter Horst wist wel raad met dit cadeautje. Hij schoot de strafschop overtuigend in de hoek en bepaalde de eindstand op 1-2. Daarmee stonden de Blauwwitters wederom met lege handen en kreeg Achilles veel meer dan waar het recht op had.

Zaterdag 2 maart speelt BZSV de Blauwwitters uit bij Sportclub Rijssen. Deze altijd beladen wedstrijd begint om 14:30 uur.